Ajpåd

Ipodbloggeri

Det har varit svinvarmt här dom senaste dagarna. Inte svinvarmt då kanske, men så som det borde ha varit för en månad sedan ungefär. Men då var det kallt och regnade.

Cykel är bra att ha. Sådär brukade det se ut en gång, jag och cykeln på äventyr med toalettpapper. Men inte numera. Min cykel blev stulen igår. Så går det när man glömmer att låsa den.

Jag får ta och blogga lite mer i helgen. Nu ska jag sova.

Natti.


Swirl

Hej.

Idag gjorde jag två små chocolate swirl cheesecakes. Jag har känt mig lite skeptisk mot choklad i cheesecake, tänkte mig typ att det skulle smaka sur choklad på något sätt..Två små former hade jag. Råkade göra mer chokladsmet än vit smet. Äh.Där har vi den. Leilas chocolate swirl cheesecake.

Tyvärr måste jag säga att den ser godare ut på bilden än vad den var. Sur choklad. Ja. Lite så smakade det ju faktiskt. Men sen kanske den borde ätas kall, och det kanske borde tilläggas att jag inte utgick från svenska ingredienser. Finns inget vaniljsocker här till exempel vad jag har sett. Bara vaniljextrakt på en liten flaska.. urk
Jag hoppas att kakan är godare kall (kunde ju inte vänta tills den hade svalnat..), ska ta med en till skolan imorrn på lunchen iallafall, se om den blir godkänd där.

Mitt betyg är 2½ grisar av 5 möjliga. Än så länge iallafall.

En liten Brightonfilm

Hej

Jag är ganska trött nu efter att skolan har börjat. Men man vänjer väl sig.
Jag satte ihop en liten film idag, några olika klipp från Brighton. La till en låt också så det inte skulle bli för tråkigt. Det är lite slarvfilmat men ville mest prova filmfunktionen på min kamera. Jag får försöka sätta ihop något som är mer ompysslat en annan gång. Filmen ska absolut inte ses i fullskärm (tycker jag, ser hellre saker i mindre format än stort och pixligt..), var tvungen att filma i lite sämre kvalitet annars hade min dator nog inte klarat av att lägga ihop allt. Jag använde gamla godingen Windows Movie Maker, enkelt och okomplicerat. Fast jag hade gärna velat lägga på någon snygg kontrast på vissa ställen.. Men men det får duga.
Fint slut.. ehe. Mina dagar brukar oftast avslutas i min säng/Denis soffa med en film eller serie. Inte helt ovanligt kanske.

Det tar sån tid att göra film, nu känner jag mig lite trött. Men hoppas ni gillade filmen och att ni såg lite mer av Brighton.

Hejsi
Våffelvåffel

Hej

Några bilder från helgen.

Vi åt våfflor. Dom var väldigt stora. Inte lika goda som svenska våfflor.Jag lagade en fisksoppa. Den blev ganska god. Denis sa iallafall att det var den bästa soppan han ätit. Sådeså.


Dumma fiskmåsar. Dom är överallt. Jag har blivit attackerat 2 gånger, båda gångerna åt jag en macka med rökt lax. Första gången flög fågeln iväg med hela mackan. Andra gången var jag lite mer beredd och inte lika rädd, så den fick knappt med sig nåt alls.


Ja. Lite bilder som sagt. Jag har filmat lite i Brighton, mest för att testa filmfunktionen i min kamera. Jag försökte klippa ihop en film idag men filmprogrammen krånglar. Någon som vet något bra?

Nu måste jag snart sova, har skola imorgon.

Hejsi!


Kattigt

Hej

Alla håller på att gosa med katter, det är orättvist.
Kan gosa med mig själv.Ja, det är meningen att jag ska se ut som en katt. Det var dock inte bara för skojs skull, utan en del av en sommaruppgift som jag skulle göra till kursen (börjar på fredag).
Man skulle fota sig själv som 4 olika saker: ett djur, sin barndomskarriär, en byggnad och en superhjälte. Man fick inte använda photoshop :( lite dåligt. Men här är då djuret iallafall och jag valde katt. Det var lite kämpigt med sminket då jag inte hade den bästa utrustningen. Men godkänt? Eller. Om man kisar ser det lite ut som en katt.

Senare på dagen fick jag veta att mitt objektiv var reparerat och kunde upphämtas! Yay. Hon i affären sa att jag hade fått betala för allt om jag inte hade köpt försäkringen. Objektivet var ju dåligt redan från början så det hade kunnat gå illa, jag hade fått betala för hela kalaset utan att ha misskött det på något sätt.

Jag blev glad och fotade lite från Denis lägenhet. Det var skönt att kunna zooma igen.


Creepy.Sen åt jag en köttbit, sallad och champinjoner fyllda med philadelphia och stilton ost.
Svamparna blev jättegoda. Om man inte gillar mögelost kan man ta fetaost blandat med lite tomat och ströbröd, blir nog också gott.

Nej nu ska jag plinka lite på gitarren, har inte skärsår att skylla på nu.

Hejsihej 


RSS 2.0