Gurkpyssel


Fläskis

Hej

Idag lagade jag ärtsoppa! Fanny gav mig idéen. Jag har aldrig lagat det själv förut, har bara ätit det från korv tror jag.. Men det blev gott.Jag gjorde också små ugnspannkakor med fläsk i mina små formar som jag köpte för en pund styck. Jag satte lite surdeg i också bara för att testa, och dom blev lite fluffiga och fina på toppen.Häromdagen gjorde jag en bruschetta också, och den här bilden tänkte jag ha med i min bok. På bilden ser allt lugnt och fint ut men vad som eftentligen hände när jag fotade var att jag hade 20 fiskmåsar över mig som spanade in maten samtidigt som hela tallriken nästan höll på att blåsa bort. Lite stressigt, men jag fick ju en bra bild till slut.Mat mat mat. Bara massa mat. Jag har gjort några bokstäver också men jag hade tänkt att jag skulle visa dom när boken är klar. Om den nu hinner bli tryck; min alfabetsbok med mat.

Gurkis

Hej.

Jag har lekt med mat en del den här veckan, och idag gjorde jag "cucumber carpaccio". Gurkcarpaccio. Förätten (tror jag?) carpaccio görs ofta med tunt skuret kött så det var lite kul att göra det med gurka istället.Detta är antagligen något som kommer att komma med i boken jag håller på med.
På bilden ser ni gurka, pinjenötter, fetaost, timjan, svartpeppar, olivolja, vinäger och krispig rostad och hackad parmaskinka (som man såklart kan utesluta om man inte vill ha kött). Gott till förrätt!

På söndag ska jag baka bröd, för då är min surdeg klar.

Hejsihopps

LatHej. Igår byggde jag en liten ljusbox och lekte. Jag hittade också några roliga chilis att stoppa in där och fota.

Ja det var allt för den här gången. Snart är det Brighton Food Festival (som är 2 gånger om året) som påminde mig om den lilla Brighton filmen jag gjorde förut. Jag kanske borde göra en till? Ja. Vi får se.

RSS 2.0