Matgalen

Hej.

Idag var jag hos fiskhandlaren och köpte fisk eftersom jag ska göra en (förhoppningsvis) superduper god fisksoppa imorgon till Denis födelsedagslunch.

Jag hittade ingen bra fiskfond i affären, så när jag var hos fiskhandlaren frågade jag om dom hade någon bra fiskfond/buljong. Det hade dom inte, men däremot hade dom ett stort laxhuvud  som kostade 1 pund. Det kan man göra sin egen buljong på. Jag slog till.Jag köpte också 2 andra fiskar och fick med huvudena på dom också. Lika bra. En billig penning betalade jag för fiskskrov och fiskfiléer.
 
 
Jag kommer inte ihåg vad dom andra fiskarna hette. Lax i mitten förstås. Men dom andra?
 
 
Fiskgänget innan uppkok. En sista vy över Brighton
 
 
Efter man har rensat och sköljt fiskskrovet får det koka upp med några olika grönsaker och kryddor. Sen finsila, svalna, in i kyl/frys. Det blev en del så jag fick frysa lite mindre än en liter. Men det var ju bra.

I själva soppan ska jag ha bland annat saffran. Men den ska jag göra imorrn.S från mitt projekt. Jag fick sitta med en pincett och arrangera dom små saffransbladen.

Det blir inget nyttigt ätande imorgon. Till frukost blir det hembakat bröd med SMÖR (och lite annat), lunch soppa, fika .. får baka nåt, ostbollssnacks, middag indisk restaurang, efterrätt creme brulee. Efter att ha varit utan godis, bröd, smör etc ett bra tag så är jag lite i extas nu. Inte bara för att äta, men för att laga också. Att baka och laga mat är kul. Att laga nyttigt är kul också, men när man gör det med mycket mindre kolhydrater och fett kan det bli lite svårt, tråkigt och enformigt ibland. Iallafall om man gör det varje dag.

Nu ska jag sätta igång en bröddeg och senare ska jag förbereda creme bruleen.

Vi får se om jag spricker imorrn.

Hejhej.

Slurvislarv

Hej, här kommer ett lite längre inlägg eftersom jag har slarvat lite.
 
Jag har nyligen lärt mig att pochera ägg. Väldigt mumsigt, vet inte varför jag aldrig har provat det förut!
 
 
I helgen var det Brighton Pride. Många människor och mycket festade.
 

Det var en del folk.
 
 
Här kan ni se några exempel på modet i Brighton! Jag själv hade på mig en mössa den dagen, tyckte det var lite kyligt.
 
 
Jag deltog själv inte i festandet, men det var väldigt högljutt långt in på natten och folk verkade ha kul.
 
När mamma var här tog hon med en av mormors gamla klänningar och häromdagen tog jag några bilder, dags att lägga upp lite egobilder.
 
 
Det ser lite ut som en kappa men det är mer en känning, det går inte att knäppa upp knapparna och materialet är inte så kapp-aktigt eller vad man ska säga.
 
 
Jag tycker att den är väldigt fin. Mormor hade bra smak.
 
Denis fyller år snart. Någon som har tips på present? Tycker det är svårt till killar.

Hejsihopps.
 
 
 
 

RSS 2.0